T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / AKÇAABAT - Kavaklı İlkokulu

DİGİTAL WORLD, LİTERATE KİDS


DİGİTAL WORD LİTERATE KİDS eTWİNNİNG PROJESİ 


 

Okulumuzda yürütülen eTwinning proje çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz “ Dijital Ayak İzi “ kavramını ve internet paylaşımlarında nelere dikkat etmeler gerektiğini öğrendiler. Bu doğrultuda bireysel resimler yaparak panoda sergilediler.

22-04-2024





































“Güçlü Şifreler Oluşturmayı öğrendiler.”


 

Çalışmalara devam eden 4. Sınıf öğrencilerimiz “Güçlü Şifreler” i adım adım nasıl oluşturmaları gerektiğini öğrendiler ve bunlara dikkat ederek kendi şifrelerini oluşturdular.

22-04-2024





































“Siber Zorbalığa Dur!” 


 

Siber zorbalıkla ilgili küçük anılar okuyarak siber zorbalık kavramını öğrendiler. Slogan yazma, afiş hazırlama gibi etkinlikler yaparak panoyu hazırladılar.

22-04-2024





































HABER BAŞLIĞI: “DİGİTAL WORLD, LİTERATE KİDS” ETWİNNİNG PROJESİ BAŞLADI

İçerik: 21.yy temel yeterliliklerinden biri haline gelen Dijital okuryazarlık konusunda öğrencileri bilinçlendirmeyi hedefleyen proje, Türkiye, Romanya, İspanya, Kuzey Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya ve Yunanistan olmak üzere 8 farklı ülkeden 12 Öğretmen ve yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla faaliyetlerine başlamıştır. Ülkemizden 4 okulun yer aldığı projede okulumuzu 1/D Sınıf Öğretmeni Ayla KARANİSOĞLU temsil etmektedir.

Projede; Dijital ayak izi, Güçlü Şifreler, Sahte Haberler, Siber zorbalık, Sosyal medya, Dijital Refah, Dijital Vatandaşlık gibi faaliyet başlıkları yer almaktadır. Eş zamanlı olarak öğrenciler bu proje ile web 2.0 araçlarını etkili kullanma konusunda da deneyim elde edeceklerdir.

10-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.01.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 15:12 - Görüntülenme: 32
  Beğen | 0  kişi beğendi